Értékelések

Értékelések készítése
Adásvételeidről visszajelzést a "Fiókom > Értékelések > Nem értékelt" menüpontban tudsz készíteni. Kérjük, a következő módon jelezd véleményedet az adásvétellel kapcsolatban:

- Pozitív - amennyiben minden rendben zajlott le, nem volt semmi komolyabb fennakadás a termék átvételében vagy fizetésében és a tranzakció létrejött. A partner pontos, figyelmes volt, és körültekintően járt el az adásvétel folyamán.

- Semleges - amennyiben elégedett voltál, de fennakadások voltak a termék átvételében, a fizetési folyamatban vagy a tranzakció nem jött létre a partner nem kellő körültekintése, hiányos információi vagy egyéb miatt. A partner a problémákat figyelembevéve korrekt, megértő hozzáállást tanúsított.

- Negatív - csak legvégső esetben ajánlott adni, akkor, ha a partnerek minden tőlük telhető lépést megtettek az adásvétel sikeres lebonyolítása érdekében, de elégedetlen volt a tranzakció lebonyolításával és komoly gondok voltak a folyamatokban. Az értékelés szövege legyen tényszerű, tárgyilagos és kerüld a személyeskedést! A negatív értékelésre az értékelt felhasználó reagálhat, amely így közvetlenül a negatív értékelés alatt lesz látható a minősített felhasználó adatlapján.


A felhasználó minősítési ikonjainak jelmagyarázata:

1 - 4 közötti pozitív visszajelzésnél star
5 - 24 közötti pozitív visszajelzésnél star
25 - 49 közötti pozitív visszajelzésnél star star
50 - 99 közötti pozitív visszajelzésnél star star star
100 - 199 közötti pozitív visszajelzésnél star star star star
200 - 349 közötti pozitív visszajelzésnél star
350 - 499 közötti pozitív visszajelzésnél star star
500 - 699 közötti pozitív visszajelzésnél star star star
700 - 999 közötti pozitív visszajelzésnél star star star star
1000 - 1999 közötti pozitív visszajelzésnél star
2000 - 2999 közötti pozitív visszajelzésnél star star
3000 - 4499 közötti pozitív visszajelzésnél star star star
4500 - 5999 közötti pozitív visszajelzésnél star star star star
6000 - 7999 közötti pozitív visszajelzésnél star
8000 - 9999 közötti pozitív visszajelzésnél star
10000 feletti pozitív visszajelzésnél star

A jelzések automatikusan kerülnek feltüntetésre a következő elv szerint. A rendszer a pozitív jelzésekből levonja a negatív jelzéseket, és ez alapján jeleníti meg a csillago(ka)t és a számjegyet a felhasználóneved mellett. A semleges értékelések nem változtatnak az összpontszámon.
Például, ha 18 pozitív, 1 semleges és 2 negatív visszajelzésed van, az 16 pozitívnak felel meg. Azaz ez a számjegy fog szerepelni a felhasználóneved mellett, és még 9 pozitív jelzést kell szerezned (negatív nélkül), hogy feltüntetésre kerüljön az ismertetőben szereplő 25 pozitívnál járó két bronz csillag.

Egy felhasználótól származó pozitív visszajelzések után a az értékelt összesen +1 pontot kap, negatív visszajelzések után összesen -1 -et. A semleges visszajelzések a pontszámot nem módosítják. Azonos felhasználótól érkező több visszajelzés egynek számít minden értékelési mód esetén.

A példánál maradva: ha 23 olyan adásvételt bonyolított a felhasználó, amelyről visszajelzés is készült, ebből 1 semleges, 2 negatív és 20 pozitív (3 pozitív 1 felhasználótól érkezett) akkor van 18 pozitív jelzése mínusz 2 negatív, azaz a felhasználónév mellett a 16-os szám szerepel. A tételes felsorolásban pedig az alábbi forma jelenik meg:

Pozitív: 18 (20 adásvétel)
Semleges: 1 (1 adásvétel)
Negatív: 2 (2 adásvétel)
Összesen: 16 (23 adásvétel)

Amennyiben valamilyen hibát észlelsz vagy úgy véled, hogy nem a megfelelő jelzés szerepel a felhasználóneved mellett, kérjük vedd fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot.