Segítség a Vaterázáshoz

Az én ajánlatom opció

Az én ajánlatom szolgáltatás csak fixáras adásvétel keretein belül vehető igénybe. Így ha az eladó bejelöli Az én ajánlatom opciót, akkor az aukció típusa értelemszerűen átvált fixárasra. Amennyiben az aukció már elkezdődött, egészen addig lehet állítani a százalékos elfogadást, míg valaki nem tesz ajánlatot a termékre. Ha már érkezett ajánlat, az automata elfogadás nem állítható.

Milyen engedménnyel adná el a terméket?

A szolgáltatást a termékfeltöltő lapon lehet igénybe venni. Az itt elérhető Az én ajánlatom opció megjelölésével kiválaszthatod, milyen engedménnyel adnád el a terméket. Pontosabban: mi az a százalékos engedmény, amivel elfogadod az adott termékre érkező ajánlatokat. Tehát miután megadsz egy összeget, amennyiért értékesíteni szeretnéd az adott árut, mellette megjelölheted, hogy ezen összeg hány százalékáért adnád el a terméket. Ha az esetleges vevő ezt az árat megajánlja, létrejön az adásvétel. Mellette megjelölheted, hogy ez az ajánlatelfogadás automatikus legyen vagy sem.

Automata ajánlatelfogadás

Ha az ajánlattevő olyan ajánlatot tesz, amely megfelel az eladó által megjelölt százalékos elvárásnak, az ajánlat azonnal elfogadásra kerül. Természetesen csak akkor, ha az eladó beállította az automatikus ajánlatelfogadást. Ebben az esetben az aukció lezárul, a vásárló megnyerte az árverést.

Manuális ajánlatelfogadás

Ha az eladó nem jelölte be az automatikus elfogadást, akkor az aukcióira érkezett ajánlatok egy listában tekinthetők meg. A lista a személyes menüből érhető el, "Érvényes ajánlatok termékeimre" néven. Ebben a listában láthatóak azok az aukciók, melyekre ajánlat érkezett. (A könnyebb átláthatóság kedvéért egy aukció a listában csak egyszer látható.) Amennyiben az eladó rákattint az "Ajánlatok megtekintése" linkre, kilistázásra kerülnek az adott termékhez kapcsolódó ajánlatok. Ha az eladó az Ajánlat elfogadása szövegre kattint, egy olyan oldalhoz jut, ahol áttekintheti az ajánlatot. Ha az ajánlatot megfelelőnek találja, az "Elfogad" gombra kell kattintania. Ebben az esetben az aukció lezárul, az ajánlat elfogadásra kerül.

Mi történik a nem teljesíthető ajánlatokkal?

Ha úgy módosítod az eladni kívánt termék darabszámát, hogy a leadott ajánlatok közül valamelyik nem teljesíthető, akkor ezt az ajánlatot törli a rendszer. Az ajánlattevők ilyenkor e-mailben kapnak értesítést érvénytelen ajánlatukról. Ez az automatizmus arra az esetre is vonatkozik, amikor az eladó úgy fogad el egy ajánlatot, hogy egy másik már nem teljesíthető.

Vegyünk egy példát!

Meghirdetsz egy tíz darabos aukciót. Két ajánlat érkezik, egyik hat darabra, egy másik pedig nyolc darabra. Az egyiket elfogadod, így a másik már nem teljesíthető. Ebben az esetben az érvénytelen ajánlatot törli a rendszer, értesítve természetesen az ajánlattevőt.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!