Segítség a Vaterázáshoz

A tranzakció nem jött létre vagy nem a megállapított összegben jött létre. Mi történik a jutalékkal?

Abban az esetben, ha a tranzakció nem jött létre és az eladó a tranzakciót követő 30 napon belül az értékelés leadásánál a sikerességre vonatkozóan nemleges választ adott, úgy a jutalék jóváírásra kerül egyenlegén (tehát nem kell azt megfizetni).

Amennyiben az adásvételről sikeres visszajelzést készített a felhasználó, a számlázást már nincs lehetőségünk módosítani. A visszajelzéseket minden esetben körültekintően kell elkészíteni ugyanis a jutalékszámlákat a sikeresnek visszajelzett tranzakciók után készítjük. A visszajelzés elkészítése éppen az ilyen félreértések elkerülése miatt többlépcsős folyamat, amelyet a felhasználó maga végez el.
A számlát abban az esetben sem tudjuk módosítani, ha a felek a licit végén megállapított ártól eltérő összegben állapodtak meg. Tekintettel arra, hogy a jutalék a leütési ár alapján kerül kiszámításra, így ha a felek a leütési ártól eltérő összegben állapodtak meg, azt a későbbiekben módosítani nem lehet.

Amennyiben nem jött létre az adás-vétel és ez által anyagi kár érte az eladót (kiemelési díj, jutalék), lehetőség van segítséget kérni az ügyfélszolgálattól. Amennyiben jogosnak találjuk a kérelmet, visszatérítjük a díjat részben vagy teljes egészében.

Fontos információ:
- Az eladónak a tranzakciót követő  30 napon belüli  visszajelzése hiányában a Vatera a tranzakciót sikeresként jelöli meg, a vevő visszajelzésétől függetlenül. Ezt a tranzakciót, mint sikeres adásvételt a Vatera kiszámlázza, amelyről értesítőt is küld.  (Bővebben ld.: ÁFF 2. fejezet)

- Ha a tranzakció nem jött létre, de összességében elégedett partnerével, akkor lehetősége van arra, hogy pozitív (eladóként semleges) értékelést adjon partnerének. Ilyenkor a ?Tranzakció létrejött-e?? kérdésre a ?Nem? választ kell bejelölni, így értékesítési jutalékot nem kell fizetni.

Továbbá javasoljuk, hogy tanulmányozd át a "Kapcsolódó kérdések"-et is!

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!