Segítség a Vaterázáshoz

Eltávolítható a rólam készült értékelés?

Általános információk:

Az Extreme Digital-eMAG Kft., mint a virtuális piactér üzemeltetője, nincs jelen az adás-vétel lebonyolítása során, így a leadott értékelések valóságtartalmát sem tudja megítélni.

Sajnos - hasonlóan egy valódi piachoz - előfordul, hogy a vevő és az eladó negatív véleménnyel vannak egymásról. Könnyen belátható, hogy ilyen esetben a piac üzemeltetője nem kötelezhető arra, hogy a vásárlók vagy eladók véleménynyilvánítási szabadságát korlátozza. Negatív értékelés esetén mindkét félnek lehetősége van arra, hogy reagáljon az értékelésre. Álláspontunk szerint ezzel a felhasználók teljes képet kapnak a kialakult helyzetről.


Az előzőekben leírtak alapján a Extreme Digital-eMAG Kft. ilyen esetekben a lehető legsemlegesebb álláspontot képviseli és nem távolítja el a negatív/semleges értékelést.

Bizonyos esetekben, szigorú feltételeknek eleget téve moderálhatja az értékelések szövegét! Az a tény, hogy Ügyfélszolgálatunk minden esetben alaposan megvizsgálja az értékelésekkel kapcsolatos panaszokat, nem jelenti, hogy el is távolítja azokat.

Bővebb információ:

Önmagában az a vélemény, hogy egy visszajelzés nem igaz, nem szolgált rá vagy bosszúból kapta - nem meríti ki az eltávolítás feltételeit.

Az alábbi okok miatt nem tudunk értékelést törölni:

- A visszajelzések az adásvételi kapcsolatba került felek véleményét jelzik. Ezek tartalma a Vatera véleményét nem tükrözi, és tartalmukért a Vatera nem vállal felelősséget. Az egyes Vatera felhasználók maguk felelnek az általuk elkészített visszajelzésekért és az abban leírtakért.

- A Vatera nem tudja minden egyes visszajelzés jogosságát megvizsgálni, ezért az egyes visszajelzések elbírálásában sem kíván részt venni. Ha lehetőséget adnánk erre, akkor az eltávolítás vagy módosítás a Vatera véleménye alapján történne. A Vatera az aukció zárása után nem vett részt az adásvételben, ezért nem áll módjában véleményt formálni a visszajelzésekről és eldönteni az egyes felhasználók vélt vagy valós igazát.

Minden esetben az igazat írja meg a többi Vatera felhasználóval kapcsolatos tapasztalatairól! Ha úgy érzi, partnere negatív visszajelzést érdemel, akkor azt is adjon. Ezzel a többi felhasználót is segíti, mivel ők ennek alapján tudják eldönteni, hogy kapcsolatba kívánnak-e kerülni a felhasználóval vagy sem. Másrészt az a felhasználó, aki bizonyos számú negatív értékelést szerez, automatikusan kizárja magát a Vatera piactéréről.

Az olyan visszajelzés, amely az alábbiakkal megegyezik moderálásra kerülhet, azt a visszajelzést viszont, amelyet az alábbiak egyike sem érint, nem távolítjuk el és nem moderáljuk.

- A Vatera részére hivatalos jogi megkeresés érkezik, amelyben kijelentik, hogy a visszajelzés rágalmazás, becsületsértés vagy egyéb módon törvényellenes szövegezésű.
- Az értékelő felhasználó célja egyértelműen partnere ellehetetlenítése, rossz színben való feltüntetése volt. Mindez úgy, hogy a partner valós vételi szándék nélkül, csak a negatív jelzések leadása miatt tett vételi ajánlatot és ezért őt a Vatera inaktiválta.
- A visszajelzés szövege obszcén, közönséges nyelvezetet vagy bárki megbotránkoztatására okot adó információt, illetve kiskorúakra nézve ártalmas megjegyzést tartalmaz. A felbujtásra alkalmas értékelést, mint pl. "csaló, hazug, szélhámos" - amellett, hogy kifejezetten elítéljük - nem moderáljuk.
- Az értékelés szövege tartalmazza egy felhasználó személyes adatait, pl. pontos név, cím, telefonszám vagy e-mail cím.
- A visszajelzés hivatkozást, szkriptet, esetleg más, az adott oldal működését befolyásoló kódot tartalmaz.
- Tévedésből az értékelés során nem megfelelő jelzés készült a tranzakcióról és ezt a negatív visszajelzést adó felhasználó módosítani szeretné, mindezt úgy, hogy az értékelést azonos szövegezéssel a másik felhasználóról már elkészítette.

Fontos kitétel, hogy az adott aukció számlázása után a tranzakció sikerességét illetően a vatera.hu utólagos reklamációt nem fogad el, így annak állapota nem módosítható.

Az a felhasználó, akinek összes visszajelzése 2 negatív vagy visszajelzéseinek (pozitív, semleges, negatív)  minimum 20 százaléka negatív és visszajelzései között legalább 2 negatív található, a Vatera piacteréről kizárásra kerül.

A tisztességes felhasználó, még ha kap is negatívot, a többségben lévő pozitív jelzések miatt nem kerül kizárásra. Ez biztosítja, hogy valóban csak az inkorrekt felhasználók kerüljenek kizárásra a piactérről.

Mindemellett a Vatera lehetőséget biztosít arra, hogy a semleges vagy negatív jelzésre közvetlenül a visszajelzés alatt reagáljon az érintett felhasználó, így látható a másik fél véleménye is a történtekről. Az esetleges érdeklődő így teljes képet kaphat az adott helyzetről. A leadott értékelésre a vonatkozó terméklap archiválódásáig van lehetőség válaszolni.

« Vissza az előző oldalra

Nyomtatás


Hasznos volt ez az információ?

Kapcsolatfelvétel

További kérdésed van? Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot!