Hasznos tájékoztató a biztonságos vásárláshoz - Fogalmak: automatikus licit, fix ár

Ezen az oldalon összegyűjtöttük a licitáláshoz és a vásárláshoz szükséges legjobb tippeket.
Tudjon meg mindent az eladóról

Fogalmak: automatikus licitálás, villámár, fix áron történő vásárlás

Mi az automatikus licitálás és hogyan kell használni?
Az automatikus licitálás egy olyan rendszer, amely képvisel Téged az árverés során. Ehhez add meg "maximális licitként" azt a legmagasabb összeget, amelyet hajlandó vagy adni az adott termékért. Ezt az összeget a terméklapon a Mennyit ér Neked? mezőbe kell beírni.
Fix árral rendelkező aukció esetén fontos tudni, hogy ha maximális licitként a fix árral megegyező vagy magasabb összeget adsz meg, akkor az árverés azonnal lezárul a fix árnak megfelelő összeggel. (Ez a működés abban az esetben nem érvényesül, ha egy korábbi licitáló maximális licitje és az eladó által meghatározott fix ár összege közötti különbség kisebb, mint a licitlépcső.)

Először a számítógép mindössze a szükséges minimális összeg erejéig tesz az Ön nevében vételi ajánlatot. Ez a minimális összeg megegyezik a licitlépcső értékével megnövelt aktuális árral (amennyiben nincs minimálár), vagy a minimálár összegével (amennyiben van minimálár, de azt még nem érték el). Ha ezt követően az Ön ajánlatát felüllicitálják, akkor a rendszer automatikusan a licitlépcső összegével növelt ajánlatot ad az Ön nevében. Ezt azonban csak addig teszi meg, amíg a megajánlandó összeg nem lesz nagyobb, mint az Ön által maximálisan megadott összeg.

Mi az automatikus licitálás és hogyan kell használni?

Mi a fix ár és hogy kell használni?
A fix ár az az ár, amelyért az eladó azonnal, az aukció eredetileg tervezett végénél hamarabb is hajlandó eladni termékét. A vevő ilyenkor nem licitet tesz a termékre, hanem „fix áron” megveszi, és az aukció azonnal lezárul. A fix árat érdemes a kikiáltási árnál magasabban, a várható leütési ár közelében megszabni.

Mi a fix ár és hogy kell használni?

Fix áron történő vásárlás és hogyan kell használni?
A fix áras mechanizmussal eladásra kínált termékek esetében az első vevő ajánlatával azonnal elkel a termék. Ekkor inkább gyorsan, mint a legmagasabb áron kelnek el a termékek. A fix áras mechanizmus leginkább egy internetes boltra hasonlít, mivel elsősorban az olyan utánrendelhető termékekre alkalmas, amelyeknél a gyorsaság fontos, és amelyek ára valamely piaci értékhez viszonyítva került megállapításra. A fix áras értékesítés feltétele, hogy az eladó minden nap foglalkozzon az adott napi értékesítésével.

Fix áron történő vásárlás és hogyan kell használni?

További kapcsolódó anyagok:

hogyan érdemes licitálni? HOGYAN ÉRDEMES LICITÁLNI?
Így licitálhatsz és vásárolhatod meg a kiszemelt termékeket
NYERTES LICIT UTÁN
Mit tegyen, ha Ön az aukció nyertese?
nyertes licit után